Εργαστήριο Τεχνόραμα

Το εργαστήριο μας που το έχουμε ονομάσει "Τεχνόρμα" είναι σε διαδικασία εφαρμογής HACCP, ενός συστήματος που είναι υποχρεωτικό από την ΕΕ να εφαρμόζεται σε όλους τους χώρους παραγωγής τροφίμων προκειμένου να διασφαλίζεται η ασφάλεια και η αποφυγή μολύνσεων στα τρόφιμα. Οι τοίχοι του εργαστηρίου μας είναι επενδεδυμένοι με ειδικό λευκό πλακάκι που καθαρίζεται εύκολα και ενδείκνυται για χώρους παραγωγής τροφίμων ενώ το δάπεδό μας είναι αντιολισθητικό για την αποφυγή ατυχημάτων.

Είναι πολύ σημαντικό ότι στο χώρο του εργαστηρίου και του καταστήματός μας λειτουργεί γεννήτρια, η οποία μας επιτρέπει να συντηρούμε τα προϊόντα μας σε άριστες συνθήκες ακόμα και σε περιπτώσεις διακοπών ρεύματος.

Σε όλους τους ορόφους υπάρχουν αποσπώμενοι νιπτήρες για τις άμεσες ανάγκες του προσωπικού μας αλλά και για τον καθαρισμό όλων των επιφανειών και τέλος σε όλο το χώρο του εργαστηρίου μας λειτουργεί κλιματισμός, ο οποίος επιτρέπει τη σωστή λειτουργία του εξοπλισμού και την άνετη εργασία του προσωπικού μας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Όροφος Σοκολάτας

Εδώ φτιάχνονται καθημερινά όλα τα σοκολατάκια του ζαχαροπλαστείου μας, τα πλακίδια σοκολάτας και τα σοκολατένια γλυκά του κιλού.

Το εργαστήριο μας διαθέτει 4 σοκολατομηχανές, μία για κάθε τύπο σοκολάτας:

  • υγείας
  • γάλακτος
  • λευκή
  • ελβετική υγείας

Οι πάγκοι εργασίας είναι φτιαγμένοι από ανοξείδωτο ατσάλι και από επιφάνεια γρανίτη για την επεξεργασία της σοκολάτας και είναι εργονομικά σχεδιασμένοι για την αποφυγή δημιουργίας εστιών μολύνσεων και μικροβίων.

Επίσης ο χώρος κλιματίζεται έτσι ώστε κατά τη διάρκεια της παραγωγής, αποθήκευσης ή συσκευασίας της σοκολάτας να εξασφαλίζεται η ιδανική θερμοκρασία των 22 βαθμών Κελσίου.

Όροφος Ζαχαροπλαστικής

Στον όροφο αυτό γίνεται η παραγωγή της patisserie (πάστες, τούρτες, γλυκά, ταψιού κ.τ.λ.) αλλά ψήνονται και όλα τα προιόντα.

Εδώ λειτουργούν:

  • Ένας κυκλοθερμικός φούρνος πετρελαίου ο οποίος βοηθάει στο ομοιόμορφο ψήσιμο προϊόντων όπως τσουρέκια, παντεσπάνια, σου, εκλέρ κ.τ.λ.
  • Ένας τελαρωτός ηλεκτρικός φούρνος, για προϊόντα που χρειάζονται έντονη θερμοκρασία στο κάτω μέρος, όπως σιροπιαστά, κέικ κ.α.
  • Η στόφα για την καλύτερη ωρίμανση όλων των προϊόντων ζύμης.
  • Υπερσύγχρονα ψυγεία και καταψύξεις με alarm που μας ειδοποιούν όταν υπάρχει κάποια βλάβη.
  • Ένα ταχυζυμωτήριο που ζυμώνει γρήγορα χωρίς να θερμαίνει το ζυμάρι και ανοξείδωτα μίξερ με τέλεια εφαρμογή των εργαλείων.

Όροφος Παγωτού

Το παγωτό μας, που φτιάχνεται από φρέσκο γάλα και φρέσκια κρέμα γάλακτος, παστεριώνεται μέσα στους παστεριωτές προκειμένου να διασφαλιστεί η απουσία μικροβίων. Στην συνέχεια το μίγμα του παγωτού παραμένει μέσα σ' ένα σιλό ωρίμανσης για 10-12 ώρες προκειμένου να ωριμάσει (δηλαδή να σιτέψει προκειμένου να βελτιωθεί η υφή του) και τέλος μπαίνει στην παγωτομηχανή όπου παγώνει, πήζει και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Στον όροφο αυτό επίσης υπάρχει το μηχάνημα Cremomatic με τη βοήθεια του οποίου φτιάχνουμε μόνοι μας όλες τις μαρμελάδες, τα γκανάζ και τις κρέμες ζαχαροπλαστικής που χρησιμοποιούμε στο ζαχαροπλαστείο μας.

Τέλος στον όροφο αυτό υπάρχει και το επαγγελματικό πλυντήριο σκευών μας, το οποίο πλένει όλο τον εξοπλισμό και τα εργαλεία της παραγωγής.

Όροφος Catering

Σε αυτό το επίπεδο υπάρχουν όλα εκείνα τα εργαλεία που μας επιτρέπουν να διαχειριζόμαστε τις αλμυρές πρώτες ύλες. Τρίφτης τυριών, ζαμπονομηχανή, σφολιατομηχανή και εργαλεία σύνθεσης κρύων πιάτων. Επιπλέον στον όροφο αυτό βρίσκεται και η αποθήκη των ξηρών Α υλών μας σε ένα χώρο αυτόματα κλιματιζόμενο.

Όροφος γραφείων - Αποδυτηρίων

Στο τελευταίο επίπεδο του εργαστηρίου μας βρίσκονται τα αποδυτήρια του προσωπικού και ένα γραφείο.